Despre kituri goblen

Top Goblen ofera clientilor o gama variata de kituri de goblen, avand diverse grade de dificultate, grupate in zece tematici.

Un kit de goblen este prezentat in doua sau trei variante. Ele au cate un cod distinct, care, alaturi de numele goblenului, face posibila usoara identificare a acestora. Fiecare kit de goblen se regaseste in una din urmatoarele categorii:

 • Categoria A – dificultate scazuta, se adreseaza incepatorilor
 • Categoria B – dificultate medie, se adreseaza lucratorilor cu oarecare experienta in „goblenit”
 • Categoria C – dificultate sporita, se adreseaza profesionistilor.

 

Cu cat un kit de goblen are o dimensiune si un numar de culori mai mari, cu atat goblenul lucrat va fi mai apropiat de pictura initiala, cu un aspect mai frumos si avand o reprezentarea mai fidela a detaliilor, dar si gradul de dificultate al coaserii va fi mai mare.

Puteti recunoaste gradul de dificultate al unui goblen dupa litera care intra in componenta fiecarui cod de identificare. De exemplu, produsul cu numarul 0145B se incadreaza in grupa B de dificultate medie, produsul 0164A in grupa A, s.a.m.d..

Un set de goblen cu diagrama contine urmatoarele accesorii necesare realizarii goblenului:

 • Pagina de garda cu imaginea color a goblenului (fotografia de control) si ordinea paginilor diagramei.
  Important! Pot exista diferente minore intre culorile monitorului, culorile din imaginea de control imprimata si culorile efective ale atelor. Nici monitorul, nici imprimanta nu pot reda cu fidelitate de 100% culorile exacte ale atelor, implicit aspectul final al goblenului.
 • Pagina centralizare simboluri/culori folosite;
 • Instructiuni de lucru; Goblenurile se lucreaza in punct classic de goblen (petit  point) cu 2 fire din cele 6 ale firului de mouline. Desi nu este un punct greu de realizat, trebuie acordata mare atentie la modul de lucru: introducerea atei in ac, modul de incepere si de incheiere, sensul de coasere (astfel incat acoperirea sa se faca in mod corect si pe spatele goblenului), tensiunea firului s.a.. Kitul de goblen contine instructiuni precise si imagini care detaliaza tehnica de lucru, astfel incat rezultatul efortului depus sa fie un goblen de calitate si cu aspect desebit.
 • Diagrama format A4, color sau alb-negru conform specificatiilor clientului la lansarea comenzii. Diagrama reprezinta imaginea initiala a goblenului redata in simboluri. Fiecare simbol indica o anumita culoare. Diagrama apare ca o schema caroiata cu linii subtiri si linii ingrosate la fiecare 10 puncte. Caroiajul de pe diagrama corespunde cu caroiajul de pe panza si este numerotat pe margini din 10 in 10 puncte. In colturile din drepata sus si stanga jos a fiecarei pagini este numerotata pagina urmatoare pe orizontala, respectiv pe verticala. Diagrama este in asa fel realizata incat sa va usureze munca, iar simbolurile sa fie usor de urmarit.  Important! In cazul diagramelor color, nuantele atelor de pe cartele nu corespund cu nuantele simbolurilor de pe diagrama.
 • Panza Zweigart cu densitatea de 100 ochiuri pe centimetru patrat, de culoare crem cu caroiaj galben.Panza va fi furnizata in cantitate suficienta pentru coaserea goblenului, plus o marja de minim 3cm pe fiecare latura pentru prinderea pe gherghef.
 • Ate Coats Puppets sunt rulate pe cartele de carton marcate cu numarul de identificare si simbolul ce indica culoarea atei, precum si numarul kitului de goblen.Atele sunt de buna calitate, din bumbac mercerizat, rezistente in timp. Cantitatea de ata este calculata pentru coaserea intregului goblen cu un adaos de 30%, pentru a preveni situatiile neplacute in care clientul poate ramane fara ata. Totusi, ata trebuie folosita fara risipa, nu se arunca decat capetele de ata ce sunt mult prea mici pentru a fi refolosite. In cazul in care ramaneti fara ata sau rataciti o cartela, ne puteti contacta pentru a va trimite culoarea lipsa. In acest scop avem nevoie de codul kitului si numarul de identificare al culorii lipsa care se regasesc pe cartela sau pe pagina cu centralizarea simbolurilor.
 • Ac special pentru coaserea goblenului, cu lungimea de 30-40mm, cu urechi mari si fara varf.

Pentru accesorii suplimentare utile in coaserea de goblenuri, va rugam sa accesati sectiunea Accesorii goblen.